MKE'nin çalışma sistemini biliyoruz

MKE

Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, yaptığı açıklamada, kentin savunma sanayi açısından oldukça iyi bir potansiyele sahip olduğunu, bunun temelini ise Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKE) 1925`te faaliyete geçen tesislerinin olu

TİCARET VE SANAYİ ODASI GENEL SEKRETERİ AHMET ŞERBETÇİOĞLU, MKE’NİN ÇALIŞMA SİSTEMİNİ BİLDİKLERİNİ VE ALT YÜKLENİCİ FİRMA OLABİLMEK İÇİN ÇALIŞACAKLARINI BİLDİRDİ.

MKE’nin çalışma sistemini biliyoruz

Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, yaptığı açıklamada, kentin savunma sanayi açısından oldukça iyi bir potansiyele sahip olduğunu, bunun temelini ise Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKE) 1925`te faaliyete geçen tesislerinin oluşturduğunu söyledi.

YÜZLERCE ÇALIŞAN VAR

Bu sektörde çalışan teknik eleman ve uzman sayısının oldukça fazla olduğunu belirten Şerbetçioğlu, "Geçmişte çalışıp emekli olanlar ile halen çalışan yüzlerce uzman personel ve teknik eleman var. Biz bu potansiyelin değerlendirilmesini istedik. Savunma sanayimizin önemli merkezlerinden olan Kırıkkale`de, Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay`ın katkılarıyla bir araya gelen Kırıkkale Güç Birliği Platformu`nun çalışmaları sonucu Silah ihtisas OSB`nin kurulması kararlaştırıldı" dedi.

SİLAH PARÇALARINI ÜRETMELİYİZ

Yatırımcılar 5. bölge teşviklerinden yararlanabilecek

Şerbetçioğlu, kurulacak organize sanayi bölgesinin hem Kırıkkale hem de Türkiye açısından büyük öneme sahip olduğuna dikkati çekerek,  şöyle devam etti:"Burada bir potansiyel var. MKE çeşitli firmalara bin 300`e yakın silah parçası ürettiriyor. Dolayısıyla biz burada bir kümelenme olsun istiyoruz. Bu tür parçalar sadece MKE`ye mahsus değil, savunma sanayinin diğer sektörlerine de hitap edecek. Dolayısıyla da böyle bir çalışmayı başlattık. Güzel sonuçlar da aldık. Bu sektörde çalışanlar Kırıkkale`de toplanacak, kümelenecek ve belki birbirlerinden de etkilenerek çok daha güzel şeylerin üretilmesine imkân sağlayacak. Burada MKE ile diyalog içerisinde, onların beklentilerini de karşılayacak şekilde bir çalışma olacak.

EMEKLİ TEKNİK ELEMANI

“Dediğimiz gibi burada 20 binin üzerinde emekli teknik elemanımız var. Bunların da değerlendirilmesi ve onlardan istifade edilmesi sağlanmış olacak. OSB`nin burada kurulmasının bir başka nedeni de Kırıkkale`nin yatırım teşviklerinde 4. bölgede yer alması. Bu kapsamda eğer Silah İhtisas OSB yatırım yaparsanız 5. Bölge teşvikinden istifade edeceksiniz. Bu anlamda da bu sektörün Kırıkkale`de yer alması ciddi manada bir teşvik almasına neden olacaktır. Bu açıdan da burası işletmelere ciddi manada bir katkı sağlayacak ve cazibe merkezi olacak."

ÜÇER DÖNÜMLÜK 83 PARSEL OLUŞTURULACAK

Kuruluş çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Şerbetçioğlu "Önümüzdeki süreç içerisinde imar uygulamasının haritada, imar planında yer almasını sağlayacağız. Çevre planındaki yerini de alacak. Yine zeminle ilgili çalışmalarımız olacak. Bir de parselasyon çalışmaları var. Aşağı yukarı her bir parsel 3 dönüm olacak şekilde 83 parsel oluşuyor. Firmaların ihtiyacına göre gerekirse 1-2 veya 3 parsel tahsis edebileceğiz" dedi

SEKTÖRÜN İÇİNDEYİZ

Şerbetçioğlu, Kırıkkale`nin geçmişten beri bu sektörün içerisinde yer aldığına vurgu yaparak, sadece Kırıkkale ya da MKE`ye iş yapan kesimin değil, Kırıkkale sanayicisinin de bu sektörden ciddi manada pay almasını istediklerini vurguladı.

Kırıkkale`nin elinde tuttuğu potansiyelden tam manasıyla istifade ettiği kanaatinde olmadıklarını dile getiren Şerbetçioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

DAHA FAZLA ÜRETECEĞİZ

"MKE`nin ihtiyacı olan yaklaşık bin 300 parçanın 30`u burada üretiliyor. Hâlbuki bunun daha fazlasını üretebilecek potansiyel ve imkân var. Bu anlamda silah sanayisinin Kırıkkale`de olmasında Kırıkkale açısından da büyük bir avantaj olduğunu düşünüyoruz. Binin üzerinde işçi potansiyeli ve çalışana istihdam imkânı olacağını tahmin ediyoruz. Çalışmalarımız kademe kademe devam ediyor. İnşallah önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde kurulur. İnşallah bundan sonraki işlerimiz de aksamadan devam edecek diye düşünüyorum. Kırıkkalemiz, ülkemiz ve bu sektörden ekmek yiyen kesim için iyi bir çalışma, iyi bir organizasyon. Ben hayırlı olmasını temenni ediyorum.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu